10 μέρη για να ταξιδέψετε το 2018

10 μέρη για να ταξιδέψετε το 2018

 

Δείτε τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεπτείτε μέσα στο 2018, σύμφωνα με το κορυφαίο ταξιδιωτικό site "Lonely Planet".

 

1. Μπέλφαστ & Ακτή Causeway, Β.Ιρλανδία

Η μεταμόρφωση του Μπέλφαστ τις τελευταίες δύο δεκαετίες είναι αξιοσημείωτη. Μια πόλη που κάποτε ζούσε με την συνεχή παρουσία του στρατού και μαρτυρούσε από τις θρησκευτικές εχθροπραξίες, πλέον έχει αναδειχθεί σε έναν ήρεμο τόπο, πλαισωμένο από γειτονιές με μπαρ, εστιατόρια και χώρους που ταιριάζουν για όλα τα γούστα. Tα σκουριασμένα παλιά docklands έχουν δώσει την θέση τους στην ζωντανή και μοντέρνα συνοικία Titanic, όπου αποτελείται από φανταστικά διαμερίσματα και θαυμάσια μουσεία. Πέρα από την διαχρονική ομορφιά της ακτής Causeway, μπορείτε να απολαύσετε το γκολφ και το ουίσκι, που είναι πλέον πιο δημοφιλεις από ποτέ.
 

 

2. Αλάσκα, Η.Π.Α

Αναμειγνύοντας την άγρια φύση με την υπαίθρια αύρα, η Αλάσκα ικανοποιεί κάθε δίψα για περιπέτεια. Που αλλού μπορείτε να περάσετε 20 ημέρες το καλοκαίρι σε χιονισμένα βουνά, βλέποντας Grizzly αρκούδες και περπατώντας το Klondike gold rush μονοπάτι; Λόγω των αυξημένων πτήσεων προς πόλεις της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, η Αλάσκα δεν αποτελούσε ποτέ έναν εύκολο προορισμό. Παρόλα αυτά, πρόσφατα μεγάλες εταιρίες που διοργανώνουν κρουαζιέρες ανακοίνωσαν πως θα παρέχουν διευρυμένες επιλογές στους ταξιδιώτες με περισσότερα δρομολόγια και μεγαλύτερα πλοία, ώστε να γίνει ολοένα και πιο προσιτή η Αλάσκα.
 

 

3. Ιουλιανές Άλπεις, Σλοβενία

Mε την φυσική ομορφιά του Chamonix ή του Zermatt, οι Ιουλιανές Άλπεις προσφέρουν την ομορφιά που σου δίνει ένα τοπίο γεμάτο βουνά, σε μια ξεχασμένη γωνιά της Ευρώπης. Τα 2/3 του μέρους είναι προστατευόμενα από το Εθνικό πάρκο Triglav, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι βελτιώσεις υποδομών γίνονται με αργό και μελετημένο τρόπο. Οι Ιουλιανές Άλπεις αποτελούν μια επιλογή ταξιδιού για κάθε επισκέπτη που έχει την περιέργεια να γνωρίσει και αυτήν την όψη της Ευρώπης.
 

 

4. Λανγκντόκ-Ρουσιγιόν, Γαλλία

Οι ομορφιές της νότιας Γαλλίας είναι πολλές και ποικίλες: Λευκές παραλίες, γαλάζιες θάλασσες και τοπικές αγορές ανάμεσα σε λόφους. Όμως για πολύ καιρό, η Provence και η Cote d'Azur ήταν στο προσκήνιο και μπορεί το 2018 να είναι η χρονιά της λιγότερο γνωστής περιοχής Λανγκτόκ-Ρουσιγιόν να αναδειχθεί. Ήδη δύο νέα μουσεία βρίσκονται στο στάδιο εργασιών και έχουν βάλει στόχο να βάλουν στον χάρτη, αυτήν την φλογερή γωνία της Γαλλίας. Αν και όσοι έχουν ήδη γευτεί τα θαυμάσια πιάτα και τα εκλεκτά ντόπια κρασιά, δεν θα χρειαστεί κανένας επιπλέον λόγος για να πειστούν και να επιστρέψουν ξανά.
 

 

5. Kii Peninsula, Ιαπωνία

Ένα ταξίδι στην Ιαπωνία είναι πάντα μέσα στις top επιλογές. Ο αριθμός των επισκεπτών έχει διπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο. Και αυτός είναι ένας λόγος για τον ταξιδιώτη να αφήσει τα πιο τουριστικά μέρη και να πάει λίγο βαθύτερα και συγκεκριμένα στην Kii Peninsula, όπου βρίσκεται νότιτα των τουριστικών θερέτρων Osaka και Kyoto. Εκεί μπορεί να βρείτε πολλά από τα λαϊκά αξιοθέατα. Υπάρχουν τα ιερά Shinto καθώς και Βουδιστικοί ναοί. Ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο που συνδιάζει τον παραδοσιακό πολιτισμό με την σύγχρονη άνεση και πλέον επιλέγεται από ολοένα και περισσότερους ταξιδιώτες καθώς πρόκειται για έναν προορισμό, χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.
 

 

6. Αιολικά Νησιά, Ιταλία

Ενώ πλέουμε στο Τυρρηνικό πέλαγος, σε απόσταση αναπνοής από τον νότιο μέρος της Ιταλίας θα βρούμε τα Αιολικά νησία, όπου αποτελούν έναν παράδεισο για ήρεμα ταξίδια. Τα 7 νησία σε γοητεύουν από την πρώτη στιγμή, χάρη στην "άγρια" ομορφιά που τους έχουν δημιουργήσει τα ηφαίστεια, τις μαύρες παραλίες και τα μοναδικά μέρη για περιπάρους και καταδύσεις. Μπορεί η συγκεκριμένη "γωνιά" της Μεσογείου να μην βρίσκει την ίδια ανταπόκριση όσο άλλα νησία, όμως η μη-δημοφιλία της αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν έναν διάλειμμα από τα ίδια και τα ίδια.
 

 

7. Νότιο μέρος Η.Π.Α

Το 2018 θα περάσουν 50 χρόνια από την δολοφονία του Martin Luther King Jr στο Μέμφις  και η επέτειος αυτή προκάλεσε πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα, για τα πολιτικά δικαιώματα στις νότιες πόλεις των ΗΠΑ. Ένα μνημείο για την Ειρήνη και την Δικαιοσύνη έχει χτιστεί στο Montgomery της Alabama, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στα θύματα του έθνους. Ο τόπος γέννησης του King, το Μέμφις, είναι πλέον αναβαθμισμένο για τους επισκέπτες και το μοτέλ όπου σκοτώθηκε έχει γίνει Εθνικό Μουσείο Πολιτικών Δικαιωμάτων και διοργανώνει βραδιές ποίησης, συναυλίες και άλλες σχετικές εκδηλώσεις.  Επίσης, η Νέα Ορλεάνη όπου γίνεται 300 ετών έχει προγραμματίσει να διοργάνωσει πολλά γεγονότα μέσα στο έτος για τα "γενέθλια" της.
 

 

8. Lahaul & Spiti, Ινδία

Εάν σας αρέσουν τα μεγάλα βουνά, οι δρόμοι και τα υπερφυσικά τοπία, τότε οι κοιλάδες Lahaul & Spiti που απλώνονται ανατολικά και δυτικά από το Keylong, είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε. Στο Spiti μπορείτε να βρείτε την ομορφιά της βουδιστικής τέχνης της Ινδίας, ενώ στο Lahaul υπάρχουν ναοί που δεν δέχονται πολλές επισκέψεις και μια διαδρομή προς το Kashmir που λέγεται πως είναι από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο. Αυτή η άγρια περιοχή αρχίζει και παίρνει, τα τελευταία χρόνια, την προσοχή που της αξίζει.
 

 

9. Bahia, Βραζιλία

Η Bahia βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή της Βραζιλίας και πρόκειται για έναν τροπικό παράδεισο με λευκές αμμώδεις παραλίες και καθαρά γαλάζια νέρα. Περιτριγυρίζεται από κοραλλιογενείς υφάλους, έχει πλούσιες φυτείες σε κακάο αλλά και το Parque Nacional da Chapada Diamantina, διάσημο για τους άγριους καταρράκτες του. Η περιοχή μάλιστα είναι πλέον αρκετά προσιτή για τους τουρίστες μετά και τα τελευταία έργα υποδομών που υπέστη για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Fifa το 2014, ενώ δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη περίοδος που να θεωρείται καλύτερη για να εξερευνήσετε την γενέτειρα του Αφρο-Βραζιλιάνικου πολιτισμού.
 

 

10. Εθνικό Πάρκο Los Haitises, Δομινικανή Δημοκρατία

Στα νότια της ακτής Samana, το Εθνικό πάρκο Los Haitises απλώνεται σε 1375 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πρόκειται για ένα οικοσύστημα που έρχεται από την προϊστορία. Ένα φυσικό μείγμα από βραχώδεις νησίδες, καταπράσινα δάση και μπλε νερά, σας πάει στην καρδιά της πολιτιστικής ιστορίας της Δομινικανής Δημοκρατίας. Αν και το Los Haitises αποτελεί ένα καλά κρυμμένο μυστικό, ολοένα και περισσότεροι ταξιδιώτες επισκέπτονται το μέρος.
 

 

 

Πηγή: Lonely Planet